SCHANDL ANNA

okleveles biomérnök, MEBIR auditor
gerincterápiás felnőtt- és gyermekjógaoktató
NMPT instruktor és NMPT Kids instruktor
E-RYT 200 Yoga Teacher (Registry ID: 235569)
YACEP® (Yoga Alliance Continuing Education Provider)
BARKAN Method Hot Yoga, Level I-II-III.
SCHANANDA Aerial Balance Yoga® továbbképző
Gerincjóga® oktató
Kincs Meridian Yin oktató
Tibeti hangtál terapeuta

17 éven keresztül foglalkoztam környezetvédelemmel és iparbiztonsággal mint szakértő-tanácsadó. Az utolsó 3 évben ezzel párhuzamosan jógaoktatóként is tevékenykedtem és mivel elvarázsolt a jóga világa, ezért egyre több oktatóképzésen vettem részt. 2017. évben teljes szívvel a gerincterápiás jóga mellett döntöttem és felálltam az íróasztal mögül. Látszólagos irányváltásom ellenére megmaradt az alap szemléletmódom, aminek lényege a problémák megelőzése és az egyensúlyi állapot fenntartása. Jelenleg csoportos Gerincjóga® és Barkan Method Hot Yoga órákat Budaörsön a Barkan Jóga Stúdióban, magán gerincterápiás jógaórákat és NMPT órákat Budapesten a SCHANANDA Balance Yoga Centerben tartok felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

Elhivatott NMPT Instruktorként GERINCMISSZIÓ keretében korlátozott számban térítésmentes ismeretterjesztő előadást és gyakorlati útmutatót ajánlok fel iskolák és vállalatok részére.

személyre szabott gerincterápiás órák felnőtteknek és gyermekeknek

A SCHANANDA BALANCE YOGA CENTER célja az egyéni öngyógyító folyamatok hatékony támogatása, az egyensúly megteremtésével és fenntartásával.

Az első alkalom egy 120-150 perces egyéni állapotfelméréssel egybekötött tartáskorrekciós NMPT óra.

A további órák általában 70 percesek, vagy előre egyeztetetten 90 percre bővíthetőek.

Eleinte heti 1-2 alkalommal érdemes magánórán gyakorolni, majd az egyéni igények megértését és tudatosítását követően, mindennapos 10-30 perc otthoni  gyakorlással, vagy heti 1-2 alkalmas csoportos órán való  részvétellel javasolt fenntartani a pozitív élettani hatásokat.

YACEP® Oktatói továbbképzés

GERINCREGENERÁLÓ MODUL

A SCHANANDA Aerial Balance Yoga® továbbképzésen ismertetésre kerülő hatha jóga ászanákhoz segédeszközként alacsony állású jógaselymet (más néven: hammock) használunk, célul kitűzve a biztonságos gyakorlást, illetve kiemelten ügyelve a gerinc- és ízületi prevenciókra. Az alkalmazott ászanák a selyem tartó- és húzóerejét kihasználva szisztematikusan átmozgatják, mobilizálják és felfrissítik a gerincet és a főbb ízületeket, miközben leveszik a terhet az adott területről. A módszer lehetőséget ad az egyensúlygyakorlatok precíz kitartására, a fordított testhelyzetek biztonságos kivitelezésére, a passzív nyújtások rendkívül lágy ringatással tarkított meditatív állapotban történő megélésére, így megteremtve testünk és lelkünk optimális egységét.

 

OKTATÓI TOVÁBBKÉPZÉS TIPUSA:

A képzés a Yoga Alliance® nemzetközi szövetség oktatási kategóriái közül az alábbiakat tartalmazza:

50%-ban tanítási metódus (15 óra)

40%-ban technikák, képzés és gyakorlat (12 óra)

5 %-ban anatómia és fiziológia (1,5 óra)

5%-ban jóga filozófia, életvitel és etika (1,5 óra)

A képzés a Yoga Alliance® által elismert olyan továbbképzés, amely 30 órás YACEP® tanúsítványt, azaz 30 kredit pontot biztosít a résztvevők számára.

 

GERINCREGENERÁLÓ MODUL CÉLJA:

– gerinc és csípő ízületi problémák megelőzése

– miofasciális eredetű mozgásszervi fájdalmak elkerülése

– medencealap statikájának erősítése, helyreállítása

– helyes testtartás és testtudat kialakítása

– nyirok- és vérkeringési rendszer vitalizálása

– hormonális rendszer harmonizálása

– emésztőrendszer és immunrendszer erősítése

– energetikai- és mentális egyensúly megtapasztalása

Továbbképzés ára: 118.000,- Ft