„Yoga is the journey of the self, through the self, to the self.“

The Bhagavad Gita

személyre szabott gerincterápiás órák felnőtteknek
és gyermekeknek

A SCHANANDA BALANCE YOGA CENTER célja az egyéni öngyógyító folyamatok hatékony támogatása, az egyensúly megteremtésével és fenntartásával.
Az első alkalom egy 120-150 perces egyéni állapotfelméréssel egybekötött tartáskorrekciós NMPT óra.A további órák általában 70 percesek, vagy előre egyeztetetten 90 percre bővíthetőek.

Eleinte heti 1-2 alkalommal érdemes magánórán gyakorolni, majd az egyéni igények megértését és tudatosítását követően, mindennapos 10-30 perc otthoni gyakorlással, vagy heti 1-2 alkalmas csoportos órán való részvétellel javasolt fenntartani a pozitív élettani hatásokat.

GERINCTERÁPIÁS MAGÁNÓRA

Személyre szabott óratípus az egyéni fizikai- és pszichikai állapot, az esetleges sérülések, a testarányok és az életkor figyelembevételével. Egyénileg meghatározott arányokban tartalmaz dinamikus sorozatokat, statikusabb testtartás-javító, nyújtó-erősítő gyakorlatokat, valamint jógaselyemmel végezhető lágyabb ízület-mobilizáló és különleges hatású, fordított testhelyzetes gyakorlatokat.

NMPT

Ezen óratípuson funkcionális tesztek figyelembevételével, lényeglátóan korrigáljuk a hibás mozgásszervi mintákat, így számos gerinc és ízületi problémát megelőzünk. Az NMPT helyreállítja a gerinc statikáját, görbületeit és stabilizáló izomfűzőit, ezzel tartósan egészséges mozgást biztosít bárki számára.

GERINCJÓGA®

Ezen óratípus anatómiai alapmozgásokra épülő, könnyen kivitelezhető gyakorlatsorok segítségével szisztematikusan fejleszti a teljes fizikumot, illetve stabilizálja a helyes és egészséges testtartást. A gerincjóga elsődleges szerepe a megelőzés, de hatékonyan kiegészíti és támogatja adott esetben az egyéni egészségügyi kezeléseket is.

NMPT Kids

A gyermekek számára kifejlesztett természetes mozgásminta tréning segítségével már iskolakezdéskor elkezdhetjük megtartani, illetve újra tanulni a helyes mozgásmintát. Játékos és egyben precíz, elképesztően hatékony, fejlesztő hatású módszer, amely még a kamaszoknak is élvezetes mozgássort kínál. Jótékony hatásai a felnőtt kort is meghatározzák.

BARKAN METHOD HOT YOGA, LEVEL I.-II.-III.

A Barkan Method Hot Yoga egyfajta belső tüzet képes létrehozni. Az igazán dinamikus állósorozatot kellemes, komplex nyújtások követik. A zárósorozat lehet változatos hátizom erősítő, általános nyújtó, csípőnyitó vagy hátrahajlító. A gyakorlatokat – tekintettel az igény szerinti módosításokra – a különböző fizikai állapotú, korú és testtípusú emberek egyaránt végezhetik.

SZÜLŐ-GYERMEK JÓGA

Ezen óratípus meghitt és minőségi együtt töltött időt biztosít szülőnek és gyermekének egyaránt. Klasszikus jógagyakorlatokat, illetve a jógaselyem segítségével hintázó-pörgő-forgó-fordított testhelyzetes gyakorlatokat és egyensúlygejlesztő jógaászaákat tartalmaz a gyermek korának és mozgásfejlettségének megfelelően. Eredményesen kapcsolható valamennyi mozgás- és képességfejlesztő módszerhez.

AERIAL HIGH YOGA

Magasabb állású jógaselyemmel végzett óratípus élénkítő és dinamikus gyakorlatokkal. Legfőbb érdekessége, hogy a jógaselyem használatával biztonságosan végezhető fordított testhelyzetekben passzívan nyújtózik a gerincoszlop, távolodnak a csigolyák, továbbá harmonizálódik a hormonrendszer, felfrissül a nyirok- és érrendszer, erősödik immunrendszer, javul az emlékezőképesség, fokozódik az érzelmi stabilitás.

AERIAL LOW YOGA

Alacsony állású jógaselyemmel végzett kellemes, rendkívül lágy ringató gyakorlatokkal és meditatív állapotban hosszan kitartott, passzív nyújtásokkal tarkított óratípus. Szisztematikusan átmozgatja és lágyan nyújtja a gerincoszlopot, mobilizálja és egyben felfrissíti az ízületeket, így megteremtve testünk és lelkünk optimális egységét.

GYERMEK AERIAL YOGA TANFOLYAMOK

Szülők és gyermekeik számára egyéni tanfolyamok biztosítják a szükséges ismereteket és gyakorlatot az otthoni aerial jógához, alacsony- és magas állású jógaselyemmel egyaránt.

Ebből a kisfilmből kiderül, kik és milyen indíttatásból járnak Annához gerincterápiás órákra, hogy kinek milyen jellegű és tartalmú foglalkozást javasol és hogyan alakul ki az órák tartalma.